Hypotheken...

…Zeqer Advies uw onafhankelijk adviseur

Contact

Zeqer Advies, uw partner in hypotheken.

huub en bart

Een huis kopen is al spannend genoeg. Stress over uw hypotheek hoort daar wat Zeqer Advies betreft niet bij. Of het nu om een eerste woning, verbouwing of een verhuizing gaat? Bij Zeqer Advies willen wij u graag goed voorbereid de woningmarkt op laten gaan.

Wij gaan met uw woonwensen aan de slag en vinden voor u altijd de juiste hypotheek, zodat u weet welke mogelijkheden er zijn om een bod te kunnen doen op de woning van uw dromen, uw hypotheek te verhogen of over te sluiten zodat u minder rente gaat betalen.

Doel van Zeqer Advies is om u volledig te ontzorgen. Dat kan als u een bod heeft gedaan op een woning, maar het liefst worden wij al in het voortraject betrokken bij uw woonwensen. Welke hypotheek past het beste bij uw persoonlijke situatie, wat is het maximale leenbedrag en heeft u al een woning op het oog of bent u zich nog aan het oriënteren?

Zeqer Advies maakt een tijdlijn (van eerste bod tot sleuteloverdracht) inzichtelijk, zodat u geen stress heeft over uw hypotheek en niet voor verrassingen of teleurstellingen achteraf komt te staan zodra uw bod wordt geaccepteerd.

BETROUWBARE PARTNER

Zeqer Advies heeft zich door de jaren heen bewezen als een betrouwbare partner die u begeleidt bij de aankoop van een woning. Dat gaat verder dan alleen de hypotheken. Wij maken inzichtelijk hoe uw financiële plaatje eruit komt te zien, zodat u sneller en beter voorbereid vervolgstappen kunt nemen. Moet u eerst uw huidige woning verkopen? Welke valkuilen zijn er? Wat moet u verzekeren en wat gebeurt er als u (tijdelijk) uw eigen woning niet krijgt verkocht, maar al wel een nieuwe woning heeft gekocht?

Ook na het afsluiten van een hypotheek is Zeqer Advies uw contactpersoon voor alle financiële zaken en verzekeringen die horen bij een woning. Denk aan arbeidsongeschiktheid, overlijden en/of een woonhuis- en inboedelverzekering (zie Verzekeringen Particulier).

Zeqer Advies neemt u mee in elke stap die wordt ondernomen. Zo sluiten we uw huidige hypotheek over, bekijken we met welke deadlines u te maken krijgt voor en na het tekenen van het koopcontract, de bankgarantie en de uiteindelijke overdracht. Zeqer Advies weet wat er allemaal bij een aanvraag van een hypotheek komt kijken en kan dus ook inschatten hoelang het proces van bezichtiging tot de verhuizing duurt. Door dit inzichtelijk te maken, wordt een boel stress voorkomen.

ALTIJD DE BESTE OPLOSSING

Zeqer Advies heeft contracten met tientallen geldverstrekkers, zowel grote als kleine banken. Wij kunnen daarom voor elke klant de beste oplossing bieden. Dat betekent de ene keer de laagste rente, maar voor starters en ondernemers kunnen ook andere voorwaarden een belangrijke factor zijn, zoals het aflossen zonder boete of de geldigheid van een offerte.

Zeqer Advies werkt altijd aan de hand van een all-in-tarief en adviseert nooit op basis van een product met de hoogste opbrengst. Zeqer Advies is niet gebonden aan een bank en biedt daarom altijd maatwerk. Ook adviseren wij Verhuurhypotheken en Bedrijfshypotheken. 

 

KIES UW HYPOTHEEKVORM

Na het inventariseren van uw wensen en doelstellingen ontvangt u van uw hypotheekadviseur een overzichtelijk financieel adviesrapport. Aangezien wij een onafhankelijk kantoor zijn, hebben wij de keuze uit een groot en divers aanbod van geldverstrekkers. Hierdoor kunnen we de hypotheek kiezen die het beste bij uw wensen past én met een lage hypotheekrente, want wij zijn niet afhankelijk van één partij. Het adviesrapport geeft u onder andere inzicht in uw maximale hypotheekbedrag, kostenoverzicht en de te verwachte maandlasten. Ook het afsluiten van de benodigde overlijdensrisicoverzekering is inbegrepen in dit advies. U kunt dan dus een weloverwogen keuze maken of u de geadviseerde hypotheek daadwerkelijk wilt aanvragen.

Een hypotheek is een lening met uw huis als onderpand. De kosten voor een hypotheek bestaan uit twee delen: het aflossingsbedrag én de rente over het geleende bedrag. Sinds de nieuwe wetgeving is het verplicht om het volledige hypotheekbedrag binnen 30 jaar af te lossen. Dit kan middels een annuïtaire, lineaire en aflossingsvrije aflossingsvorm, waarbij uw keuze voor de bijbehorende maandlasten bepalend is. Daarnaast bepaalt u zelf de rentevast periode. Dit is het aantal jaar dat u zekerheid heeft dat uw rentekosten ongewijzigd blijven. Een ander belangrijk aspect is de Nationale Hypotheek Garantie. Tot een zeker aankoopbedrag kunt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning voor de toekomst beperken middels dit vangnet. Denkt u hierbij aan scheiden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, waardoor uw woning wellicht onbetaalbaar wordt. NHG denkt in deze situaties met u mee en kan bij verkoop met verlies een eventuele restschuld kwijtschelden.

Zo kiest u dus zelf met ons advies precies de hypotheek die bij u past.

ZAKELIJK FINANCIEREN

Naast advies voor een particuliere hypotheek kunt u bij ons ook terecht voor advies over een
bedrijfshypotheek. Droomt u bijvoorbeeld van een eigen bedrijfspand? Of wilt u het huidige pand herfinancieren, verbouwen of verduurzamen? Dan krijgt u te maken met een zakelijke financiering voor het pand en hierbij zijn de regels weer heel anders. Met de bedrijfshypotheek van RegioBank kunt u zakelijk lenen op een manier die bij u en uw onderneming past.

Voordelen van een Bedrijfshypotheek:

  • Uw rente staat vast gedurende de looptijd, dus u heeft zekerheid over uw maandlasten.

  • Aan het einde van de looptijd heeft u uw Bedrijfshypotheek volledig afgelost

  • U kunt kiezen voor een lange looptijd, tot 20 jaar.

  • U mag tot maximaal 40% van uw bedrijfspand verhuren aan andere ondernemers.

  • U mag jaarlijks kosteloos 5% extra aflossen.

Nadelen van een Bedrijfshypotheek:

  • U moet rente en aflossing betalen, ook als uw inkomsten tegenvallen.
  • Als u meer dan 5% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag extra wilt aflossen, dan betaalt u een vergoeding voor het renteverlies van de bank.
  • Uw bedrijf moet minimaal 2 jaar bestaan om een zakelijke hypotheek te kunnen aanvragen.
  • De zakelijke hypotheek is niet te gebruiken voor het kopen van bedrijfsmiddelen of investeringen.

Klik hier voor meer informatie over de Bedrijfshypotheek

Naast deze vorm van financiering kunt u ook kiezen voor een Rekening-courant Krediet. Met dit zakelijk krediet kunt u rood staan op uw zakelijke rekening. Handig als u soms extra financiële ruimte nodig heeft voor uw bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over het Rekening-courant Krediet

bedrijfshypotheek zeqer advies